Hamšík do AC Miláno nepôjde

30.06.2011 Celý región

Marek HamšíkFoto: SITA/AP
MILÁNO 30. júna (WEBNOVINY) - Prestupová sága kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Marka Hamšíka nemá konca kraja, viceprezident AC Miláno Adriano Galliani opätovne vyhlásil, že špílmacher SSC Neapol sa na San Siro nepresťahuje.

"Šance na Hamšíkov prestup ku nám sú nulové. Nie sme pripravení predložiť prezidentovi SSC De Laurentiisovi bombastickú ponuku," cituje funkcionára "rossoneri" talianska tlačová agentúra AGI.

Samotný Hamšík sa však nechal počuť, že by si rád obliekal dres aktuálneho šampióna Serie A, Aurelio De Lareuntiis nedávno pripustil jeho odchod a Banskobystričan spĺňa identikit "pána X", ktorý novinárom ako svoju želanú posilu predstavil kouč Milánčanov Massimiliano


Hološko sa teší na návrat do Besiktasu


V posledný júnový deň sa skončí dovolenka pre slovenského futbalového reprezentanta Filipa Hološka, ktorý odcestoval do Istanbulu, kde sa zapojí do prípravy miestneho Besiktasu. Účastník minuloročných majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike využil medzisezónne voľno na oddych na Slovensku, v Londýne, v Česku či Spojených štátoch.

"Ani sa to nezdá, ale ubehlo to raz-dva. Na jednej strane mi je ľúto, že opäť odchádzam od rodiny, no na druhej strane sa teším na futbal a za nové ciele. Besiktas začal s prípravou od pondelka, no hráči, ktorí boli na konci sezóny v reprezentácii, dostali ešte pár dní voľna navyše," povedal útočník so 49 zápasmi v najcennejšom drese.
Dvadsaťsedemročný rodák z Piešťan hosťoval na jar 2011 v tíme Istanbul Büyüksehir, čím vytvoril miesto pre ďalšieho zahraničného futbalistu. S Besiktasom má ešte dvojročnú zmluvu, je teda plný očakávaní.

Filip Hološko, slovenský reprezentant v službách Istanbul Büyüksehir Belediyespor.Foto: SITA, AP/Peter Morrison"Mužstvo vyhralo Turecký pohár, a tak bude po roku znova štartovať v Európskej lige. Ambície klubu asi nebude treba obzvlášť predstavovať, odkedy pôsobím v Besiktasi, sú vždy len tie najvyššie, a to na všetkých frontoch," nechal sa počuť odchovanec trenčianskeho futbalu, ktorý sa rozhodne nechystá na zmenu pôsobiska: "Ako som už viackrát povedal, Besiktas je u mňa na prvom mieste. Mám s ním platnú zmluvu a v klube sa cítim veľmi dobre."

Ako informuje web filipholosko.eu, po blížiacich sa voľbách prezidenta Tureckej futbalovej federácie by sa mala upraviť kvóta pre cudzincov v Süper Lig. Z tohto dôvodu kluby odkladajú definitívne stanoviská ohľadom situácie v hráčskom kádri.


Ján Novota zatiaľ v Rapide Viedeň presvedčil


Slovenský futbalový brankár Ján Novota zatiaľ zanechal na skúške v kádri rakúskeho prvoligistu SK Rapid Viedeň dobrý dojem. Dvadsaťsedemročný a bez jedného centimetra dvojmetrový gólman by sa mal postaviť medzi tri žrde 16-násobného ligového šampióna v piatkovom prípravnom stretnutí proti Mníchovu 1860. Ako informuje periodikum Kronen Zeitung, práve tento duel by mal byť poslednou previerkou Novotových kvalít. Ak potvrdí doterajšie tréningové výkony, vedenie "zeleno-bielych" vraj osloví FK DAC 1904 Dunajská Streda s ponukou na prestup.

V prípade odchodu do Rapidu by sa Novota v kabíne stretol so stredopoliarom slovenského pôvodu Borisom Prokopičom. S Dunajskou Stredou má platnú zmluvu do júna 2012, portál transfermarkt.at odhaduje jeho trhovú hodnotu na 300 000 eur.


Bari môže angažovať Kopúnka za milión eur


Predstavitelia slovenského corgoňligového futbalového klubu FC Spartak Trnava si vraj cenia defenzívneho stredopoliara Kamila Kopúnka na jeden milión eur. Dvadsaťsedemročný účastník MS 2010 v JAR by sa podľa portálu tuttomercatoweb.com mohol stať hráčom Bari práve za takéto odstupné. Je však otázne, či mužstvo, ktoré v sezóne 2010/11 nedokázalo obhájiť príslušnosť k Serie A, bude ochotné angažovať futbalistu za takú vysokú sumu. Ako je známe, Kopúnek v Bari hosťoval na jar 2011.
 

Vyberte región